16 Şubat 2011

Kelebek Makarna Salatası

Size, arkadaşlarımız geldiğinde sıkça yaptığım kolay, pratik ama çok da lezzetli bir salata tarifi vermek istiyorum. Hem çay saatlerinde, hem de yemek sofralarınızda konuklarınıza hazırlayabileceğiniz lezzetli bir alternatif. Yapılışı da çok basit. Malzemeleri değiştirip farklı atraksiyonlar yapabilirsiniz. Mesela yakın arkadaşım Zehra, salam yerine haşlanmış tavuk kullanıyor, o da çok lezzetli oluyor. Bilginize;)

Malzemeler:

Makarna
Yoğurt
Mayonez
Kornişon turşu
Biberli yeşil zeytin
Salam
Mısır
Dereotu
Sıvı yağ
Tuz





Yapılışı:

Makarnayı haşlayın. (Hamur olmaması için pişme süresine özen gösterin. Bence makarnalar, biraz diri kalmalı.) Süzdüğünüz makarnayı yağlayıp-tuzlayıp bir kenara koyun. Biz evde iki kişi olduğumuz için, ben yarım paket makarna kullandım ve diğer malzemeleri de bu miktara göre göz kararı ayarladım. Siz de malzemeleri makarnanın miktarına ve kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.) Ben en iyisi yarım paket makarna için, malzemelerden ne kadar kullandığımı yazayım, siz ölçüyü ona göre ayarlayın.
3 yemek kaşığı yoğurt ile 2 yemek kaşığı mayonezi sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
Başka bir tarafta kornişon turşuyu, biberli yeşil zeytini ve salamı minik minik (küp şeklinde) doğrayın. Doğranmış turşu ve zeytinler, yaklaşık olarak yarımşar kâse miktarında, salam ise onlardan biraz daha az miktarda. Mısırı konserve kullandım. (yaklaşık 200 gr) Dereotunu da minik minik doğrayın.
Öncelikle yoğurtlu - mayonezli sosu, soğumuş olan makarna ile karıştırın. (Makarnanın sıcak olmamasına özen gösterin, aksi taktirde eklediğiniz malzemeler diriliğini kaybeder.)  Ardından, doğramış olduğunuz tüm malzemeleri bu karışıma ekleyip bir güzel karıştırın.
Servis tabağına alındığında, üzerine tercihen kuru nane ve pul biber serpilebilir.
Afiyet olsunJ    



2 yorum:

  1. makarna aşkınaaa :) ellerine sağlık Meliscim, devamını bekliyoruz ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Özgücüm:) Senin de elin değince, üstüne biraz sevgi serpilince, bir de keyifli sohbet eklenince, duble lezzetli oluyor, tecrübeyle sabittir;)Sevgiler...

    YanıtlaSil